Malins frikadeller i tomatsås
Malin Söderström

Malins frikadeller i tomatsås

45 minEnkelt
353,50 kr
4 portioner41,49 kr per portion
Malins Söderströms mumsiga frikadeller med oliver och färskost i smakrik tomatsås.

Tillbehör
225 gHaricot Verts Fryst
400 gSpaghetti
Tomatsås
400 gVatten
1 mskTomatpuré
400 gHela Tomater Konserverade
1 krmSalt Fint
1 stGul lök
2 mskOlivolja
1 tskTimjan - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmStrösocker
Frikadeller
0,5 stCitron
1 tskSalt Fint
2 mskKapris
500 gKöttfärs - Nöt
0,5 tskSvartpeppar Malen
100 gFärskost Naturell
0,5 stPersilja - färsk
1 dlSvarta oliver utan kärnor
2 stÄgg
Instruktioner
1

Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök, värm upp olivoljan i en kastrull och fräs löken, rör ned tomatpurén och låt den fräsa med innan burktomaterna tillsätts, skölj ur och fyll burken med vatten och häll i. Smaka av med en nypa socker, salt och svartpeppar från kvarn. Koka upp och lägg i timjan, låt puttra sakta. Smaka och krydda ev mer med salt och peppar. Mixa gärna såsen slät med en stavmixer.

2

Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull till pastan.

3

Frikadeller: Blanda samman färs, ägg, färskost, grovhackade oliver, persilja, citronskal, salt och peppar.

4

Gör 10-12 bollar av färsen med hjälp av en stor matsked, lägg färsbollarna i såsen, lägg på ett lock och låt sjuda sakta i 15-20 min.

5

Tillbehör: Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.

6

Värm haricot vertsen ca 1 min i varmt vatten i en kastrull på spisen.

Servera frikadellerna i en djup tallrik med tomatsåsen och med nykokt pasta och haricot verts som tillbehör.

Näringsvärde: Kcal: 676 Fett: 30 g Protein: 41 g Kolhydrater: 57 g

Bild:

Linnea Swärd