Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
225 g | Haricot Verts Fryst | |
400 g | Spaghetti | |
Tomatsås | ||
400 g | Vatten | |
1 msk | Tomatpuré | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
1 krm | Salt | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Strösocker | |
Frikadeller | ||
0,5 st | Citron | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Kapris | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
100 g | Färskost Naturell | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 dl | Svarta oliver utan kärnor | |
2 st | Ägg |
Tomatsås: Skala och hacka lök och vitlök, värm upp olivoljan i en kastrull och fräs löken, rör ned tomatpurén och låt den fräsa med innan burktomaterna tillsätts, skölj ur och fyll burken med vatten och häll i. Smaka av med en nypa socker, salt och svartpeppar från kvarn. Koka upp och lägg i timjan, låt puttra sakta. Smaka och krydda ev mer med salt och peppar. Mixa gärna såsen slät med en stavmixer.
Tillbehör: Koka upp saltat vatten i en kastrull till pastan.
Frikadeller: Blanda samman färs, ägg, färskost, grovhackade oliver, persilja, citronskal, salt och peppar.
Gör 10-12 bollar av färsen med hjälp av en stor matsked, lägg färsbollarna i såsen, lägg på ett lock och låt sjuda sakta i 15-20 min.
Tillbehör: Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Värm haricot vertsen ca 1 min i varmt vatten i en kastrull på spisen.
Servera frikadellerna i en djup tallrik med tomatsåsen och med nykokt pasta och haricot verts som tillbehör.
Näringsvärde: Kcal: 676 Fett: 30 g Protein: 41 g Kolhydrater: 57 g
Bild:
Linnea Swärd
1 Haricot Verts Fryst 500g Findus
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria