Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Mördegsbotten | ||
1 dl | Florsocker | |
1 st | Ägg | |
3 dl | Vetemjöl | |
120 g | Smör | |
Äppelfyllning | ||
2 msk | Honung Flytande | |
1 msk | Kanel Malen | |
0,5 dl | Råsocker Strö | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
0,75 dl | Sötmandel Spån | |
4 st | Äpplen | |
Mazarinfyllning | ||
2 tsk | Kardemumma Mald | |
80 g | Smör | |
4 st | Ägg | |
200 g | Mandelmassa | |
Havrecrumble | ||
0,5 dl | Havregryn | |
0,5 dl | Strösocker | |
60 g | Smör | |
1,5 dl | Vetemjöl | |
0,5 tsk | Bakpulver |
Börja med mördegsbotten: Knäck ägget och blanda gulan med resten av ingredienserna i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg. Kavla ut degen till en 3 mm tjock rundel och fodra en pajform med löstagbar kant, 22 cm i diameter. Fodra formen ända upp på kanterna och skär bort överflödig deg. Låt vila i kylen.
Mazarinfyllning: Riv mandelmassan och lägg den i en bunke. Tillsätt kardemumman och rör ned smöret lite i taget. Blanda ner 1 helt ägg och 3 äggulor och arbeta ihop till en slät massa.
Värm ugnen till 175 grader. Skala, dela, kärna ur och tärna äpplena. Blanda med resten av ingredienserna till äppelfyllningen.
Blanda alla torra ingredienser till havrecrumblen i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Fördela mazarinfyllningen och därefter äppelfyllningen jämnt i pajformen. Strö smuldegen över och grädda i mitten av ugnen 35-40 minuter. Låt svalna.
Bild:
Felix Frank
1 Florsocker Fairtrade 500g Garant
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1