Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad sötpotatis med grönkål, getost och hasselnötter med stekt vegochorizo
Mari Bergman

Rostad sötpotatis med grönkål, getost och hasselnötter med stekt vegochorizo

45 minEnkelt
400,45 kr
4 portioner 65,34 kr per portion
Vinterinspirerad rätt med vegetarisk chorizo och en härlig sallad på grönkål, sötpotatis, getost och hasselnötter. Salladen passar även utmärkt som ett inslag på julbordet.

Tillbehör
1 mskOlivolja, Extra Virgin
280 gVegetarisk Korv Chorizo
Rostad sötpotatis med grönkål
250 gGrönkål
100 gHasselnötter
1 krmSalt
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 krmSvartpeppar Malen
2 stSötpotatis
1 stRödlök
1 tskHonung Flytande
0,5 stCitron
200 gGetost, Chevre
2 tskFärsk ingefära
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Rostad sötpotatis med grönkål: Skala och skär sötpotatisen i kuber. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form. Tillsätt olja samt salt och peppar efter smak och sätt in i ugnen ca 30 min.

3

Tillbehör: Stek korven i lite olja på medelvärme ca 10 min.

4

Rostad sötpotatis med grönkål: Skölj grönkålen. Skär bort stammen och strimla bladen. Skala och grovhacka löken. Lägg grönkål och lök i en bunke och tillsätt citronskal och saft, honung, olja och salt. Massera grönkålen ordentligt med händerna.

5

Tärna getosten och grovhacka hasselnötterna.

6

Ta ut sötpotatisen och blanda med grönkålen. Toppa med getost och hälften av nötterna. Sätt in i ugnen igen ca 5 min. Servera tillsammans med den stekta korven och strö ev över lite mer nötter.

Näringsvärde: 739 kcal, 31 g protein, 51 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell