Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Rödlök | |
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Citron | |
350 g | Gemelli | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
1 krm | Salt | |
35 g | Ruccolasallat | |
400 g | Halloumi |
Tina haricots verts.
Koka gemellipastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
Skala och klyfta rödlöken. Skala och grovhacka vitlöken.
Hetta upp olivolja på medelvärme och fräs lök, vitlök och haricots vert i ca 5 min.
Skölj och halvera körsbärstomaterna. Skölj och grovhacka basilikan och skölj och riv citronskal. Tillsätt till pannan och låt fräsa med på låg värme.
Tärna halloumin och stek gyllene runt om i olivolja i en varm panna.
Sila av pastavattnet men spara ½ dl vatten kvar i kastrullen. Blanda pastan, pastavattnet och ruccola med grönsakerna i pannan. Fräs runt och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Lägg upp i skålar och toppa med halloumikuberna. Klart att servera!
Styling &
Näringsvärde: 706 kcal, 32 g protein, 31 g fett, 71 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Haricot Verts Fryst 500g Findus
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1