Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
1 st | Broccoli | |
100 g | Fetaost | |
1 st | Avokado | |
50 g | Pistagenötter | |
1 st | Granatäpple | |
1 st | Fikon Färska | |
Saffransquinoa | ||
1 msk | Citron | |
250 g | Grönkål | |
1 klyfta | Vitlök | |
0,5 g | Saffran | |
3 dl | Quinoa | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Schalottenlök | |
2 msk | Olivolja | |
500 g | Sötpotatis | |
2 krm | Salt | |
1 msk | Grönsaksbuljong Eko | |
1 tsk | Färsk ingefära | |
Dressing | ||
3 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Apelsin | |
0,5 msk | Vit balsamvinäger | |
1 st | Persilja - färsk | |
2 tsk | Citron | |
2 krm | Salt | |
0,5 krm | Chiliflakes | |
Kyckling | ||
3 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
600 g | Färsk kycklingfilé | |
1 msk | Olivolja |
Värm ugnen till 200 grader.
Saffransquinoa: Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Spola den sedan kall i ett durkslag och låt vattnet rinna av ordentligt.
Skala och finhacka schalottenlök. Skala och riv ingefära. Fräs hastigt i olja tillsammans med saffran. Tillsätt buljongpulver och blanda om. Låt svalna och blanda sedan med den kokta kalla quinoan.
Smaka av quinoablandningen med lite extra olivolja, citronsaft, salt och peppar.
Skala och tärna sötpotatisen. Skala och riv ingefära och vitlök. Blanda samman på en bakplåtsklädd plåt och tillsätt olivolja och salt. Blanda om och rosta i ugnen i ca 30 min.
Skölj grönkålen och dra loss bladen från stammen. Fräs grönkålsbladen i lite olja så att de mjuknar en aning. Lägg över på ett fat och låt dem svalna. Strö över en nypa salt.
Kyckling: Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem i olja i ca 2 min på varje sida i en varm stekpanna. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek klart i ugnen i ca 10-15 min.
Dressing: Mixa ihop persilja, olivolja, balsamvinäger, citronsaft, apelsinsaft, salt, peppar och chiliflakes med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.
Tillbehör: Skär broccolin i buketter och förväll i saltat vatten i ca 1 min. Sila av vattnet och spola broccolin under kallt vatten.
Dela granatäpplet i fyra delar och pilla ur granatäppelkärnorna. Grovhacka pistagenötterna.
Saffransquinoa: Blanda saffransquinoan med grönkålen och den rostade sötpotatisen.
Kyckling: Skär den stekta kycklingen i skivor.
Montering: Ta fram 4 djupa tallrikar. Lägg saffransquinoa i botten. Toppa med skivad kyckling, broccolibuketter, smulad fetaost, granatäpple, avokadoskivor, fikonklyftor och hackade pistagenötter. Servera dressingen i en liten skål bredvid.
Bild:
Nurlan Emir
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria