Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
350 g | Farfalle | |
1 krm | Salt | |
150 g | Sugarsnaps | |
Avokadokräm | ||
0,5 st | Citron | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Avokado | |
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Lax | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
600 g | Färsk laxfilé |
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka upp två kastruller med saltat vatten. En till pastan och en till sugarsnapsen.
Lax: Skär laxfilén i portionsbitar. Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar efter smak och ringla över lite olja. Sätt in i ugnen i ca 10 min.
Tillbehör: Skölj sugarsnapsen.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Avokadokräm: Skölj basilika och citron. Mixa samman basilikablad, rivet citronskal, citronsaft, avokadokött, yoghurt och honung till en slät kräm med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka sugarsnapsen i ca 30 sek. Sila av vattnet och lägg upp sugarsnapsen i en skål.
Sila av pastavattnet och blanda pastan med avokadokrämen. Smaka av och krydda ev med mer salt och peppar. Lägg upp pastan på ett fat och bryt laxen i bitar och lägg över. Servera med sugarsnaps.
Näringsvärde: 638 kcal. 35 g protein, 26 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria