Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 st | Aubergine | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 dl | Olivolja | |
1,5 msk | Citron | |
5 st | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 krm | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
0,5 tsk | Spiskummin | |
3 msk | Sesampasta |
Värm ugnen till 175 grader.
Dela auberginerna på längden och skär skåror i köttet. Lägg dem på en plåt med skalet nedåt och ringla över olivoljan. Lägg hela vitlöksklyftor med skal på runt om. Rosta auberginerna och vitlöken mitt i ugnen i ca 30-40 min. Ta ut och låt svalna.
Gröp ur aubergineköttet med en sked ner i en matberedare. Skala vitlöksklyftorna. Mixa aubergineköttet med vitlöken, chiliflakes, sesampasta, citronsaft och spiskummin. Finhacka persilja och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev mer olivolja om röran blir för fast.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria