Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
600 g | Kassler | |
1 msk | Olivolja | |
Potatissallad | ||
100 g | Solroskärnor Rostade | |
800 g | Potatis Fast | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
70 g | Färsk bladspenat | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
250 g | Körsbärstomater | |
0,5 st | Purjolök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
0,5 st | Gurka | |
2 msk | Olivolja | |
Sås | ||
2 tsk | Citron | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 tsk | Honung Flytande | |
2 krm | Salt |
Potatissallad: Tvätta potatisen. Dela den på mitten och koka i saltat vatten.
Skölj och strimla purjolöken. Skölj och kärna ur gurkan. Skär den i halvmånar. Skölj och dela tomaterna på mitten. Skölj spenaten. Skölj och finhacka basilika och persilja. Lägg alla grönsaker i en skål och ställ åt sidan.
Sås: Blanda yoghurten med lite honung, citronsaft och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
Häll av potatisvattnet och låt potatisen svalna lite.
Tillbehör: Skär kasslern i skivor. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek kasslerbitarna gyllenbruna.
Potatissallad: Blanda potatisen med salladen och tillsätt vit balsamvinäger, olivolja, salt och peppar. Servera den stekta kasslern med örtig potatissallad och len yoghurtsås.
Näringsvärde: 604 KCAL 43 G PROTEIN 28 G FETT 42 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel