Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig saffranspasta med räkor
Mari Bergman

Krämig saffranspasta med räkor

20 minEnkelt
504,30 kr
4 portioner58,39 kr per portion
En snabblagad pasta med lyxkänsla, ja det är precis vad vår krämiga saffranspasta med handskalade räkor och sparris är. Plocka fram alla goda ingredienser och du har denna pasta klar på 20 min.

400 gRigatoni
50 gParmesanost
1 tskSalt Fint
2 mskSkaldjursfond
3 dlVispgrädde
2 stSchalottenlök
240 gHandskalade Räkor
2 krmSvartpeppar
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmChiliflakes
2 mskSmör
0,5 gSaffran
1 mskOlivolja
2 dlMatlagningsvin Vitt
0,5 stPersilja - färsk
250 gSparris
Instruktioner
1

Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök, schalottenlök, chiliflakes och saffran på medelhög värme utan att det tar färg.

4

Tillsätt vitt vin och reducera ner till hälften.

5

Tillsätt grädde, skaldjursfond och smör och sjud på medelvärme i ca 10 minuter.

6

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

7

Skiva sparrisen och sila av spadet från räkorna.

8

Tillsätt 1 dl pastavatten till såsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sparrisen och låt sjuda i såsen i ca 2-3 min.

9

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan och räkorna i såsen. Låt puttra i ca 30 sekunder medan du rör om i pastan.

10

Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med riven parmesanost och grovhackad persilja.

Bild:

Roland Persson