Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
400 g | Rigatoni | |
50 g | Parmesanost | |
1 tsk | Salt | |
2 msk | Skaldjursfond | |
3 dl | Vispgrädde | |
2 st | Schalottenlök | |
240 g | Handskalade Räkor | |
2 krm | Svartpeppar | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Chiliflakes | |
2 msk | Smör | |
0,5 g | Saffran | |
1 msk | Olivolja | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
250 g | Sparris |
Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och finhacka vitlök och schalottenlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs vitlök, schalottenlök, chiliflakes och saffran på medelhög värme utan att det tar färg.
Tillsätt vitt vin och reducera ner till hälften.
Tillsätt grädde, skaldjursfond och smör och sjud på medelvärme i ca 10 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skiva sparrisen och sila av spadet från räkorna.
Tillsätt 1 dl pastavatten till såsen och smaka av med salt och peppar. Tillsätt sparrisen och låt sjuda i såsen i ca 2-3 min.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan och räkorna i såsen. Låt puttra i ca 30 sekunder medan du rör om i pastan.
Lägg upp pastan på tallrikar och toppa med riven parmesanost och grovhackad persilja.
Bild:
Roland Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla