Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rotfrukter | ||
200 g | Potatis Fast | |
1 tsk | Rosmarin - torkad | |
500 g | Rödbetor Färsk | |
1 msk | Olivolja | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
250 g | Vanliga morötter | |
0,5 tsk | Salt | |
Färsbiffar | ||
0,5 st | Gul lök | |
1 tsk | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
1 st | Ägg | |
500 g | Nötfärs | |
1 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
Getostkräm | ||
2 dl | Yoghurt för Matlagning | |
1 tsk | Honung | |
2 krm | Salt | |
120 g | Getost, Chevre | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skölj potatisen och skala morötter och rödbetor. Skär allting i klyftor och lägg på en plåt. Ringla över olja och krydda med rosmarin och salt och peppar efter smak. Blanda runt ordentligt med händerna och sätt in i ugnen ca 35 min.
Färsbiffar: Skala och finhacka gul lök. Blanda nötfärsen med löken, ägg, salt och peppar. Forma biffar och platta ut dem något.
Värm en stekpanna med lite olja och smör. Stek biffarna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Ta ut rotfrukterna de sista 15 minuterna och gör plats för biffarna. Sätt in i ugnen igen.
Getostkräm: Mixa samman getosten med yoghurt och honung. Smaka av med salt och peppar.
Servera färsbiffarna med de rostade rotfrukterna och getostkrämen.
Näringsvärde: 571 KCAL 37 G PROTEIN 35 G FETT 25 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel