Gå vidare till huvudinnehåll
Sallad nicoise
Mari Bergman

Sallad nicoise

40 minEnkelt
265,10 kr
4 portioner 21,97 kr per portion
En riktig klassiker från franska Nice. Perfekt att ta med ut på picknicken.

Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 tskDijonsenap
0,5 tskHonung Flytande
1 mskVit balsamvinäger
3 mskOlivolja
Sallad
0,5 stGurka
125 gKörsbärstomater
0,5 stRomansallat
200 gTonfisk i Vatten
4 stÄgg
240 gSvarta oliver utan kärnor
300 gPotatis Fast
Instruktioner
1

Sallad: Skölj potatisen. Skär den i bitar och koka i saltat vatten.

2

Koka äggen mjuka med lös gula. Ca 4-5 min. Skala dem sedan och halvera varje ägg.

3

Skölj och halvera tomaterna och skölj och skiva gurkan i halvmånar. Skölj och strimla salladen och sila av vattnet från oliverna.

4

Dressing: Blanda samman alla ingredienser till dressingen och smaka av med lite salt och peppar.

5

Sallad: Blanda alla salladsingredienser med den kokta potatisen och dressingen. Toppa med ägghalvor och tonfisk.

Näringsvärde: 423 kcal, 22 g protein, 28 g fett, 19 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell