Gå vidare till huvudinnehåll
Asiatisk färswok med koriander
Mari Bergman

Asiatisk färswok med koriander

30 minEnkelt
162,70 kr
4 portioner 25,24 kr per portion
Lättlagad och smakrik wok med asiatiska smaker. Går lika bra att använda nötfärs eller varför inte hönsfärs. Det blir precis lika gott som om du använder fläskfärs.

Färswok
0,5 mskRapsolja
1 stKoriander - färsk
1 krmSalt
1 stBroccoli Färsk
2,2 mskFisksås - Asiatisk
3 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskFärsk ingefära
3 mskJapansk soja
1 stRöd Paprika
0,5 stRödlök
1 stLime
0,5 stChilipeppar Röd
500 gFläskfärs
1 mskHonung Flytande
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Färswok: Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök och ingefära och skölj och finhacka chili. Skölj och tärna paprika smått och skölj och grovhacka broccoli.

3

Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs färsen till den är helt genomstekt. Häll sedan över den på en tallrik.

4

Hetta upp ny olja i stekpannan och stek grönsakerna så att de mjuknar en aning och får lite färg. Tillsätt sedan den stekta färsen i pannan och fräs ihop.

5

Blanda ihop soja, fisksås, honung, limesaft och limeskal i en skål och tillsätt i pannan. Fräs ihop 1 min och smaka av med salt och peppar, sänk sedan värmen ordentligt.

6

Skölj och grovhacka koriandern och strö över vid servering. Servera tillsammans med ris.

Näringsvärde: 706 kcal, 28 g protein, 39 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Lisa Löwenborg