Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Färswok | ||
0,5 msk | Rapsolja | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 krm | Salt | |
1 st | Broccoli Färsk | |
2,2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Färsk ingefära | |
3 msk | Japansk soja | |
1 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Rödlök | |
1 st | Lime | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
500 g | Fläskfärs | |
1 msk | Honung Flytande | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Färswok: Skala och finhacka rödlök. Skala och riv vitlök och ingefära och skölj och finhacka chili. Skölj och tärna paprika smått och skölj och grovhacka broccoli.
Hetta upp olja i en stor stekpanna och fräs färsen till den är helt genomstekt. Häll sedan över den på en tallrik.
Hetta upp ny olja i stekpannan och stek grönsakerna så att de mjuknar en aning och får lite färg. Tillsätt sedan den stekta färsen i pannan och fräs ihop.
Blanda ihop soja, fisksås, honung, limesaft och limeskal i en skål och tillsätt i pannan. Fräs ihop 1 min och smaka av med salt och peppar, sänk sedan värmen ordentligt.
Skölj och grovhacka koriandern och strö över vid servering. Servera tillsammans med ris.
Näringsvärde: 706 kcal, 28 g protein, 39 g fett, 60 g kolhydrater.
Bild:
Lisa Löwenborg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko