Tinas krämiga laxpasta med blomkål och soltorkad tomat
Tina Nordström

Tinas krämiga laxpasta med blomkål och soltorkad tomat

30 minEnkelt
322,60 kr
4 portioner52,53 kr per portion
Vår fantastiska gästkock Tina Nordström bjuder här på en otroligt god laxpasta med dill och soltorkad tomat. Blomkålssåsen med grädde och vitlök gör rätten extra krämig och god. Riktig höjdarrätt!

Pasta
1 stDill - färsk
0,5 stBasilika - färsk
500 gLaxfilé
1 krmSalt Fint
125 gSoltorkade Tomater
350 gSpaghetti
1 mskOlivolja, Extra Virgin
1 stCitron
Blomkålssås
1 dlVispgrädde
1 dlMellanmjölk
1 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
225 gBlomkål
2 mskOlivolja, Extra Virgin
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Blomkålssås: Koka upp blomkålen med en krossad vitlöksklyfta i mjölk och grädde, mixa till en slät sås tillsammans med olivolja, smaksätt med salt och peppar. Håll varm.

2

Pasta: Skär ner den tinade laxen i lagom stora kuber, blanda laxkuber, avrunna soltorkade tomater och hackade örter i en skål och blanda runt med 1 msk olivolja, citronsaften och en nypa salt.

3

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.

4

Blanda ner blomkålssåsen i pastan, vänd nu runt försiktigt i grytan så att allt blandas och toppa med lax-tomatblandningen. Sätt på ett lock och låt sjuda upp försiktigt i ca 3-4 minuter tills laxen känns färdig.

Näringsvärde: 783 kcal, 40 g protein, 42 g fett, 58 g kolhydrater

Bild:

Sanna Livijn Wexell