Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pasta | ||
1 st | Dill - färsk | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
500 g | Laxfilé | |
1 krm | Salt | |
125 g | Soltorkade Tomater | |
350 g | Spaghetti | |
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 st | Citron | |
Blomkålssås | ||
1 dl | Vispgrädde | |
1 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
225 g | Blomkål | |
2 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Blomkålssås: Koka upp blomkålen med en krossad vitlöksklyfta i mjölk och grädde, mixa till en slät sås tillsammans med olivolja, smaksätt med salt och peppar. Håll varm.
Pasta: Skär ner den tinade laxen i lagom stora kuber, blanda laxkuber, avrunna soltorkade tomater och hackade örter i en skål och blanda runt med 1 msk olivolja, citronsaften och en nypa salt.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
Blanda ner blomkålssåsen i pastan, vänd nu runt försiktigt i grytan så att allt blandas och toppa med lax-tomatblandningen. Sätt på ett lock och låt sjuda upp försiktigt i ca 3-4 minuter tills laxen känns färdig.
Näringsvärde: 783 kcal, 40 g protein, 42 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria