Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Höstpytt | ||
1 st | Zucchini | |
0,5 st | Rotselleri | |
1 tsk | Salt | |
250 g | Morötter | |
285 g | Gröna Linser Förkokta | |
500 g | Potatis Fast | |
1 st | Bakplåtspapper | |
1 st | Gul lök | |
400 g | Rödbetor Färsk | |
2 msk | Olivolja | |
2 klyfta | Vitlök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tillbehör | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
4 st | Ägg | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Olivolja | |
Lingonyoghurt | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
1 dl | Lingon Fryst | |
2 dl | Yoghurt för Matlagning |
Sätt ugnen på 200 grader.
Höstpytt: Skala och tärna potatis, morötter, rödbetor och rotselleri. Skala och grovhacka lök och vitlök.
Blanda rotfrukterna tillsammans med lök och vitlök samt olivolja på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt, salta och peppra efter smak. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
Skölj och tärna zucchinin och tillsätt till rotfrukterna efter 15 min.
Lingonyoghurt: Blanda matyoghurt med tinade lingon och honung i en skål eller bunke. Rör om ordentligt så att saften från lingonen kommer fram. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek äggen på medelvärme. Salta och peppra efter smak.
Höstpytt: Sila av linserna och spola dem under kallt vatten. Ta ut pytten ur ugnen och blanda i linserna.
Servera höstpytten med ett stekt ägg och en klick lingonyoghurt.
Näringsvärde per portion 502 kcal, 20 g protein, 20 g fett, 55 g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel