Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
100 g | Ruccolasallat | |
400 g | Frysta räkor | |
0,5 st | Citron | |
125 g | Körsbärstomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Olivolja | |
0,5 st | Chilipeppar Färsk | |
400 g | Capellini | |
1 krm | Salt | |
1 st | Bladpersilja - färsk |
Pasta: Koka upp pastavatten och koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och finhacka chilipeppar och skala och finhacka vitlök. Skölj och finhacka persilja och skölj och halvera tomaterna.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs alltsammans på medelhög värme så att det får lite färg. Sänk värmen och tillsätt de tinade räkorna och låt dem bli varma.
Sila av pastavattnet och tillsätt pastan och ruccolan till räkorna. Blanda om ordentligt. Skölj och riv citronskal över pastan och pressa över citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde: 546 kcal, 30 g protein, 22 g fett, 53 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
2 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt