Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
50 g | Ruccolasallat | |
0,5 dl | Olivolja | |
0,5 dl | Balsamvinäger | |
0,5 st | Gurka | |
1 krm | Flingsalt | |
Ugnsbakade potatisklyftor | ||
2 krm | Flingsalt | |
0,5 dl | Olivolja | |
600 g | Potatis | |
Italiensk kycklinggryta | ||
1 msk | Smör | |
3 dl | Vatten | |
2 msk | Vit balsamvinäger | |
0,5 tsk | Flingsalt | |
0,5 msk | Vetemjöl | |
400 g | Vanliga Tomater | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 msk | Kycklingfond | |
600 g | Kycklinglårfile Färsk | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig |
Värm ugnen till 250°.
Tvätta och skär potatisen i tunna klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form. Ringla över oljan och strö på saltet. Rör om. Baka i ugn i ca 20 minuter. Rör om då och då.
Skär eventuellt kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Hetta upp en panna med en rejäl klick smör och bryn kycklinglårfiléerna runtom. Salta och peppra. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, fond, och balsamvinäger. Rör om och låt koka upp. Tillsätt vatten och låt sjuda i ca10 minuter.
Skala och hacka vitlöken. Dela tomaterna i bitar. Hetta upp en annan panna med smör och låt vitlök och tomat fräsa i några minuter på inte alltför hög värme och utan att vitlöken tar färg. Lägg över till pannan med kycklingen. Smaka av och strö över basilikabladen.
Skölj och arrangera rucolasalladen med skalad och grovhackad gurka. Droppa över olivolja och balsamvinäger, salta.
Servera kycklinggrytan med potatisklyftorna och salladen.
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste