Gå vidare till huvudinnehåll
Pestobollar med vitlöksrostad pumpasallad
Mari Bergman

Pestobollar med vitlöksrostad pumpasallad

45 minMedel
351,20 kr
2 portioner 42,85 kr per portion
Vacker pumpasallad med pestobollar och gryn. Denna hälsosamma sallad passar extra bra till Halloween då pumpan smakar som bäst!

Pestobollar
75 gPesto Grön
250 gNötfärs
1 krmSalt
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
Vitlöksrostad pumpasallad
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSalt
500 gButternutpumpa
125 gKörsbärstomater
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
0,5 stHuvudsallat
0,5 dlQuinoa
Dipp
0,5 mskCitron, (tillsätt efter smak)
0,5 krmSalt
0,5 tskSambal Oelek
100 mlHavrefraiche
Dressing
1 krmSalt
1 mskCitron, (tillsätt efter smak)
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 dlOlivolja
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vitlöksrostad pumpasallad: Skala och dela pumpan i mindre bitar. Skala och riv vitlök och blanda samman pumpa, vitlök och olja. Lägg på en plåt och ugnsrosta i 25-30 min.

3

Koka grynet enligt anvisningar på förpackningen.

4

Dressing: Blanda ihop olivolja, citronsaft samt smaka av med salt och peppar.

5

Dipp: Blanda ihop havrefraiche, skal och saft från citron, sambal oelek och salt.

6

Pestobollar: Blanda färsen med pesto, salt och svartpeppar. Rulla 8 stycken bollar. Stek bollarna i olja i ca 5-7 minuter tills de är genomstekta.

7

Vitlöksrostad pumpasallad: Skölja och dela salladen och cocktailtomaterna. Blanda med det kokta grynet, butternutpumpa. Ringla över dressingen.

8

Servera pestobollarna med den vitlöksrostade pumpasalladen och dipp.

Näringsvärde: 850 kcal. 29 g protein, 69 g fett, 30 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson