Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Chimichurri | ||
1 st | Citron - Eko | |
0,5 st | Koriander - färsk | |
1 st | Basilika - färsk | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 st | Persilja - färsk | |
2 krm | Salt | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Honung Flytande | |
Sötpotatis | ||
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Flingsalt | |
100 g | Fetaost | |
50 g | Mandlar | |
1 st | Granatäpple | |
1,5 kg | Sötpotatis |
Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag. Fördela kolen/briketterna i grillen så att du kan använda både direkt och indirekt värme. Lägg fetaosten i frysen.
Sötpotatis: Skala sötpotatisen och skär den i ca 1 cm tjocka skivor. Pensla skivorna med olja.
Grovhacka mandlarna. Dela granatäpplet på mitten och pilla ur granatäppelkärnorna i en skål.
Chimichurri: Mixa basilika, persilja, koriander, skalad vitlöksklyfta, rivet citronskal, citronsaft, olja och honung i en matberedare/stavmixer till en slät sås. Smaka av med salt och peppar.
Grilla sötpotatisskivorna på direkt värme i ca 2-3 min/sida så att de får en fin grillyta. Grilla sedan klart på indirekt värme i ca 10-15 min tills de är mjuka.
Lägg upp de grillade sötpotatisskivorna på ett fat och krydda med lite flingsalt. Ringla över chimichurri och toppa med hackade mandlar och granatäpple. Riv den frysta fetaosten över och servera meddetsamma.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel