Gå vidare till huvudinnehåll
Potatisbullar med bejkonfräs och lingon
Mari Bergman

Potatisbullar med bejkonfräs och lingon

1 tEnkelt
197,65 kr
4 portioner 34,35 kr per portion
Klassikern potatisbullar är en riktig höjdare. (Tastelines vegokasse v11 2016)

Tillbehör
1 stRårörda Lingon
Bejkonfräs
2 krmSalt
1 mskRapsolja
380 gSvarta Bönor
90 gVegetariskt bacon
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stPurjolök
1 krmSvartpeppar Malen
1 stBroccoli Färsk
Potatisbullar
1 mskSmör
0,5 tskSalt
2 krmSvartpeppar Malen
3 stÄgg
1 mskRapsolja
0,5 dlVetemjöl
1 kgPotatis
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 150 grader.

2

Potatisbullar: Skala potatisen. Skär den i mindre bitar och koka i saltat vatten.

3

Bejkonfräs: Strimla bejkonet. Skölj och dela broccolin i mindre buketter och skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Lägg alltsammans i en bunke. Sila av bönorna och spola dem i kallt vatten.

4

Potatisbullar: Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress. Knäck 2/3 av äggen och blanda äggulor med resterande ägg, tillsätt mjöl, salt och peppar och blanda om till en jämn smet lite försiktigt.

5

Forma 10-12 bullar med vattensköljda händer. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek potatisbullarna ca 3-4 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg sedan över dem på ett ugnsfast fat och sätt in i ugnen ca 10 min.

6

Bejkonfräs: Torka ur pannan och hetta upp lite ny olja. Stek bejkon, broccoli, purjo och vitlök ca 3-4 min så att de får lite färg. Tillsätt bönorna och stek ytterligare 1 min. Krydda med salt och peppar efter smak.

Servera potatisbullarna tillsammans med bejkonfräs och rårörda lingon.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 682 kcal, 28 g protein, 27 g fett, 76 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell