Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
0,5 st | Rödlök | |
0,5 st | Isbergssallat | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Balsamvinäger | |
0,5 st | Gurka | |
3 dl | Ris | |
Gryta | ||
1,5 dl | Rött matlagningsvin | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
300 g | Morötter | |
1 krm | Salt | |
500 g | Potatis | |
4 msk | Kycklingfond | |
1 kg | Kycklingben Frysta | |
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 st | Rödlök | |
4 dl | Vatten | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
200 g | Vitkål |
Gryta: Tina kycklingbenen. Skala och klyfta rödlöken. Skala vitlöksklyftorna. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Skölj och skär vitkålen i stora bitar.
Fräs grönsakerna i olja i en stor gryta tillsammans med timjan ca 2-3 min under omrörning. Tillsätt rödvin, tomater, honung (eller 1 tsk socker), kycklingfond, vatten och tinade kycklingben. Låt grytan koka upp, sänk värmen och låt småkoka under lock ca 35-40 min tills kycklingen är klar. Rör om lite då och då. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och strimla salladen och skölj och skär gurkan i bitar. Skala och finstrimla rödlöken. Blanda i en skål och ringla över lite olja och balsamvinäger. Servera till kycklinggrytan.
Näringsvärde: 566 kcal, 37g protein, 5g fett, 87g kolhydrater
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria