Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sallad | ||
0,5 msk | Olivolja | |
600 g | Färsk laxfilé | |
3 krm | Chiliflakes | |
120 g | Svarta oliver utan kärnor | |
25 g | Grana Padano | |
1 st | Romansallat | |
2 st | Ciabatta | |
0,5 tsk | Salt | |
Dressing | ||
1 krm | Salt | |
50 g | Grana Padano | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,75 dl | Rapsolja | |
0,5 msk | Vitvinsvinäger | |
1 st | Ägg | |
2 tsk | Dijonsenap |
Dressing: Skala vitlöken och riv osten. Lägg i en mixerkanna tillsammans med ägg, dijonsenap och vinäger. Mixa på medelhög hastighet och tillsätt under tiden oljan droppvis i en tunn stråle genom det lilla locket på mixerkannan. Det går också bra att använda en stavmixer. Salta och peppra efter smak.
Sallad: Skölj och skär salladen i stora bitar och lägg upp på ett fat. Strö över oliverna.
Skär brödet i tärningar och stek det gyllene i olja i en varm panna. Häll över brödet på hushållspapper.
Skär varje laxfilé i 4 kuber. Krydda med salt och chiliflakes.
Hetta upp lite ny olja i stekpannan och stek laxbitarna på hög värme så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk värmen ordentligt och låt dem bli klara i pannan.
Lägg laxkuber och brödtärningar på salladen och ringla över dressingen. Hyvla över parmesanost och servera meddetsamma.
Näringsvärde: 727 kcal, 39 g protein, 48 g fett, 34 g kolhydrater
Bild:
Sofia Törnqvist
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Ciabatta Surdegsbullar EKO/KRAV Fryst Il Fornaio
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko