Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Medelhavsgratäng | ||
1 tsk | Honung Flytande | |
0,5 st | Rödlök | |
800 g | Torskfilé | |
150 g | Svarta oliver utan kärnor | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
75 g | Fetaost | |
0,5 tsk | Svartpeppar Malen | |
370 g | Passerade Tomater | |
1 msk | Tomatpuré | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
0,5 st | Fänkål Färsk | |
1 tsk | Salt | |
1 msk | Balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris | |
70 g | Salladsmix |
Sätt ugnen på 175 grader.
Medelhavsgratäng: Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och grovhacka fänkålen. Skiva oliverna.
Hetta upp oljan i en kastrull och fräs lök och fänkål hastigt utan att det tar färg. Tillsätt oregano, timjan och basilika och fräs några sekunder till. Tillsätt tomatpuré och balsamvinäger och fräs ytterligare några sekunder. Slå på passerade tomater och tillsätt honung, skivade oliver, salt och peppar och låt det småputtra ca 5 min.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på paketet.
Medelhavsgratäng: Lägg torsken i en ugnsfast form. Slå över tomatsåsen och smula över fetaost.
Sätt in fiskgratängen ca 10-15 min i ugnen.
Tillbehör: Skölj salladen och lägg upp i en skål.
Servera medelhavstorsken tillsammans med ris och sallad.
Näringsvärde: Kcal: 685, Fett: 28 g, Protein: 54 g, Kolhydrater: 52 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
2 Sallad Färdigsköljd EKO Garden Mix Klass1