Gå vidare till huvudinnehåll
Chorizofräs med varm couscoussallad
Mari Bergman

Chorizofräs med varm couscoussallad

20 minEnkelt
173,65 kr
4 portioner27,87 kr per portion
Det är receptet på Chorizofräs med couscoussallad är lättlagat och tar endast 20 minuter. Rätten serveras med matyoghurt och färsk persilja.

Couscous
1 krmSvartpeppar Malen
2 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 mskGrönsaksbuljong
2 mskTomatpuré
4 dlCouscous
4 dlVatten
2 krmChiliflakes
50 gRuccolasallat
Tillbehör
1 dlYoghurt för Matlagning
0,5 stPersilja - färsk
Chorizofräs
1 mskOlivolja
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskHonung Flytande
600 gChorizo
0,5 stZucchini
1 stPaprika
2 klyftaVitlök Vanlig
Instruktioner
1

Chorizofräs: Skiva korven tunt. Skölj och skär zucchini och paprika i tunna bitar. Skala och finhacka vitlök.

2

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs korv och grönsaker på medelhög värme ca 4-5 min så att korven får en fin gyllene stekyta och grönsakerna mjuknar. Krydda med honung och lite salt och peppar efter smak.

3

Couscous: Värm olivolja i en kastrull. Fräs chiliflakes och tomatpuré hastigt under omrörning. Tillsätt vatten och buljong och låt koka upp. Tag av från värmen och tillsätt couscous. Blanda om ordentligt och låt det stå och svälla 5 min.

4

Smaka av med lite salt och peppar och blanda i sköljd ruccola.

Lägg upp couscousen på ett fat och toppa med chorizofräset. Skölj och grovhacka persilja och strö över och klicka över lite yoghurt.

Foto och styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 755 kcal, 35 g protein, 35 g fett, 74 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell