Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Couscous | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
2 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Grönsaksbuljong | |
2 msk | Tomatpuré | |
4 dl | Couscous | |
4 dl | Vatten | |
2 krm | Chiliflakes | |
50 g | Ruccolasallat | |
Tillbehör | ||
1 dl | Yoghurt för Matlagning | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
Chorizofräs | ||
1 msk | Olivolja | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Honung Flytande | |
600 g | Chorizo | |
0,5 st | Zucchini | |
1 st | Paprika | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig |
Chorizofräs: Skiva korven tunt. Skölj och skär zucchini och paprika i tunna bitar. Skala och finhacka vitlök.
Hetta upp olja i en stekpanna och fräs korv och grönsaker på medelhög värme ca 4-5 min så att korven får en fin gyllene stekyta och grönsakerna mjuknar. Krydda med honung och lite salt och peppar efter smak.
Couscous: Värm olivolja i en kastrull. Fräs chiliflakes och tomatpuré hastigt under omrörning. Tillsätt vatten och buljong och låt koka upp. Tag av från värmen och tillsätt couscous. Blanda om ordentligt och låt det stå och svälla 5 min.
Smaka av med lite salt och peppar och blanda i sköljd ruccola.
Lägg upp couscousen på ett fat och toppa med chorizofräset. Skölj och grovhacka persilja och strö över och klicka över lite yoghurt.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 755 kcal, 35 g protein, 35 g fett, 74 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Couscous Fullkorn EKO 500g Garant
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Ruccola EKO Färdigsköljd Klass1
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel