Pulled oumphburgare i briochebröd med pico de gallo
Mari Bergman

Pulled oumphburgare i briochebröd med pico de gallo

30 minEnkelt
413,45 kr
4 portioner63,13 kr per portion
Har du inte prövat pulled oumph! är det dags nu! Här i ett härligt recept på burgare med pico de gallo serverat med coleslaw. Magiskt helt enkelt! Tips, färdig rätt är godast att äta nygjord och håller sig inte bra i kylen.

Coleslaw
500 gVitkål
1 stÄpplen
1,5 mskVit balsamvinäger
1 krmSalt Fint
1 krmSvartpeppar Malen
3 mskOlivolja
Pico de gallo
250 gKörsbärstomater
0,5 stBasilika - färsk
0,25 tskSalt Fint
1 mskOlivolja
1 stLime
0,5 stRödlök
1 krmSvartpeppar Malen
Burgare
0,5 stKrispsallat
50 gSkivad Ost
200 gHamburgerbröd
560 gVegetarisk Pulled
Instruktioner
1

Pico de gallo: Skölj och grovhacka tomaterna och skala och finhacka löken. Blanda i en skål och tillsätt finhackad basilika, skal- och limesaft från 1 lime, salt, peppar och olivolja. Blanda om ordentligt och låt stå till servering.

2

Coleslaw: Strimla vitkålen tunt med hjälp av en osthyvel. Strimla eller riv äpplet. Blanda i en skål och tillsätt olja och balsamvinäger. Smaka av med salt och peppar och massera kålen ordentligt med händerna.

3

Burgare: Värm oumphen i en stekpanna med olja på medelvärme ca 5 min.

4

Skölj och riv loss salladsblad.

5

Montering: Stek bröden i lite smör i en stekpanna om du vill. Lägg ett salladsblad på undre delen och toppa med pulled Oumph, en ostskiva och pico de gallo. Lägg på den övre delen och servera med coleslaw.

Näringsvärde: 532 kcal, 28 g protein, 32 g fett, 44 g kolhydrater

Bild:

Sofia Törnqvist