Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
1 msk | Chiliflakes | |
2 msk | Svart risvinäger | |
2 tsk | Sambal Oelek | |
1 msk | Strösocker | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 dl | Rapsolja | |
3 msk | Japansk soja | |
3 msk | Sesampasta, tahini | |
1 tsk | Sichuanpeppar | |
Färs | ||
0,5 tsk | Salt Fint | |
1 msk | Rapsolja | |
1 msk | Svart risvinäger | |
3 msk | Hoisinsås | |
500 g | Fläskfärs, eller vegofärs, kycklingfärs, blandfärs | |
Nudlar | ||
200 g | Pak choi | |
1 msk | Kycklingfond | |
3 dl | Vatten | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
30 g | Salladslök | |
400 g | Äggnudlar | |
2 tsk | Sesamfrö |
Sås: Mortla sichuanpepparn. Värm oljan lite lite grann tillsammans med sichuanpepparn, chiliflakes och sambal oelek i en liten kastrull på spisen. Lyft av från värmen och låt oljan svalna. (Det går också bra att använda 1 dl färdig chiliolja istället för att göra egen.)
Skala och riv vitlök. Blanda vitlök, tahini, soja, svart risvinäger och socker i en skål. Vispa i chilioljan och ställ åt sidan.
Färs: Hetta upp rapsoljan i en stekpanna och bryn fläskfärsen krispig.
Tillsätt salt, svart risvinäger och hoisinsås och fräs ihop.
Nudlar: Koka upp vatten med kycklingfond. Lägg ner nudlarna och låt koka 2 minuter. Tillsätt hela blad pak choiblad, lyft av från plattan och låt stå i 1 min.
Strimla salladslök och chili tunt.
Servering: Fördela buljongen från nudlarna i botten av 4 djupa tallrikar. Fördela 3 msk sås i varje tallrik över buljongen. Lägg i nudlar och pak choi och toppa med den stekta färsen. Strö över salladslök, chili och lite sesamfrön. Blanda samman med pinnar medan du äter.
Bild:
Fabian Björnstjerna
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Vinäger Chinkiang 550ml Risberg
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Hoisinsås 455ml Flying Goose
1 Kycklingfond 180ml Touch of Taste