Gå vidare till huvudinnehåll
Italiensk cheesecake med kolasås och hallon
Malin Andersson

Italiensk cheesecake med kolasås och hallon

45 minMedel
194,65 kr
4 portioner 29,40 kr per portion
Sötsyrlig dessert med knaprigt digestivesmul och krämig fyllning av bland annat mascarpone och citronsaft. En perfekt avslutning på vilken middag som helst, men kanske speciellt i en nyårsmeny!

Mascarponekräm
250 gMascarpone
1,5 dlCreme Fraiche Naturell
3 mskFlorsocker
150 gCitron, (1 st)
Digestivesmul
150 gDigestive original
25 gSmör
Kolasås
1 krmFlingsalt
25 gSmör
1 dlVispgrädde
0,5 dlMuscovadosocker
Tillbehör
125 gHallon Färska
Instruktioner
1

Kolasås: blanda ihop smör, vispgrädde och muscovadosocker i en kastrull. Koka upp under omrörning och låt puttra i 10-15 minuter. Rör i flingsaltet och låt sedan kolasåsen svalna helt.

2

Digestivesmul: mixa digestivekexen till ett fint smul (om du inte har matberedare eller mixer går det bra att sätta kexen i en plastpåse och smula med hjälp av exempelvis en kavel).

3

Smält smöret och blanda ihop med digestivesmulet.

4

Mascarponekräm: riv skalet av citronen och kläm ur citronsaften. Vispa ihop citronsaft och skalet med mascarpone, crème fraiche och florsocker.

5

Montering: fördela digestivesmulet i botten av glasen/skålarna. Klicka ut mascarponekrämen, ringla över den avsvalnade kolasåsen och toppa med färska hallon.

Bild:

Kerstin Eriksson