Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
200 g | Kammusslor | |
Till servering | ||
0,5 st | Surdegsbröd | |
0,5 st | Citron | |
Kaprisolja | ||
3 msk | Kapris | |
0,5 st | Citron | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Gräslök - färsk | |
2 krm | Chilipeppar Röd | |
0,5 dl | Olivolja, Extra Virgin |
Grovhacka hälften av kaprisen. Finriv citronskalet och pressa ur citronjuicen. Blanda alla ingredienser till kaprisoljan, smaka av med salt och peppar.
Ta bort den lilla muskeln på musslorna och lägg dem på hushållspapper för att torka. Stek musslorna hastigt i olivolja, 1-1/2 minut på varje sida, salta och peppra.
Lägg upp i skal, fat eller assietter. Skeda över rikligt med kaprisolja över musslorna. Servera med ett gott bröd och extra citron.
Recept/foto Zeta
Bild:
Zeta