Gå vidare till huvudinnehåll
Halstrade kammusslor med citron- och kaprisolja

Halstrade kammusslor med citron- och kaprisolja

20 minEnkelt
236,25 kr
4 portioner43,56 kr per portion
Ljuvlig förrätt med musslor som fått sällskap av en saltsyrlig dressing gjord på kapris, citron och frisk chili.

1 mskOlivolja, Extra Virgin
200 gKammusslor
Till servering
0,5 stSurdegsbröd
0,5 stCitron
Kaprisolja
3 mskKapris
0,5 stCitron
1 klyftaVitlök Vanlig
2 mskGräslök - färsk
2 krmChilipeppar Röd
0,5 dlOlivolja, Extra Virgin
Instruktioner
1

Grovhacka hälften av kaprisen. Finriv citronskalet och pressa ur citronjuicen. Blanda alla ingredienser till kaprisoljan, smaka av med salt och peppar.

2

Ta bort den lilla muskeln på musslorna och lägg dem på hushållspapper för att torka. Stek musslorna hastigt i olivolja, 1-1/2 minut på varje sida, salta och peppra.

3

Lägg upp i skal, fat eller assietter. Skeda över rikligt med kaprisolja över musslorna. Servera med ett gott bröd och extra citron.

Recept/foto Zeta

Bild:

Zeta