Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Äpple- och currysås | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
1 tsk | Smör | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Curry | |
1 st | Äpple Golden Delicius | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
Spätta | ||
1 krm | Salt | |
600 g | Rödspättafile | |
2 dl | Ströbröd | |
1 dl | Vetemjöl | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 msk | Smör | |
1 msk | Olivolja | |
2 st | Ägg | |
Tillbehör | ||
225 g | Haricot Verts | |
700 g | Potatis Fast |
Tillbehör: Koka potatisen i lättsaltat vatten, skala den först om du vill.
Äpple- och currysås: Skölj och riv äpplet. Fräs curryn med smöret hastigt några sekunder i en varm kastrull. Ta av från plattan och blanda i det rivna äpplet. Lägg över curry- och äppelfräset i en skål och låt svalna. Tillsätt yoghurt och honung och smaka av med en nypa salt och peppar. Låt stå kallt till servering.
Spätta: Salta och peppra varje spättafilé.
Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll mjöl och ströbröd på varsin flat tallrik. Vänd fisken först i mjölet sedan i ägget och sist i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek spättafiléerna på medelhög värme tills de har fått en fin gyllenbrun stekyta på båda sidor och är helt genomstekta.
Tillbehör: Värm haricots verts i vatten i en kastrull på spisen. Sila av vattnet och lägg upp dem på ett fat.
Näringsvärde: 567 kcal, 43 g protein, 14 g fett, 63 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Äpple Golden Delicious Klass1