Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tom kha tofu | ||
30 g | Citrongräs Färsk | |
0,5 st | Zucchini | |
1 msk | Strösocker | |
125 g | Färska champinjoner | |
4 msk | Japansk soja | |
2 st | Kvisttomater | |
1,5 msk | Färsk ingefära | |
300 g | Vanliga morötter | |
250 g | Tofu | |
8 dl | Vatten | |
3 msk | Grönsaksfond | |
800 g | Kokosmjölk | |
150 g | Haricot Verts Färsk | |
Tillbehör | ||
3 dl | Jasminris |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Tom kha tofu: Skala och riv ingefära. Krossa roten på citrongräset (2 st) och skär det i 5 cm bitar. Koka ihop kokosmjölk, vatten, riven ingefära, citrongräs, grönsaksfond, socker och soja i en kastrull ca 5 minuter.
Skär tofun i kuber och dela champinjonerna i kvartar. Skala och skär morötterna i tunna skivor och skär tomaterna i klyftor och zucchinin i halvmånar. Tillsätt allting till soppan och låt den småputtra i ca 10 min. Lägg i haricots vertsen mot slutet och låt de bli varma.
Servera din tom kha tofu med lite ris vid sidan om.
Näringsvärde: 834 kcal, 19 g protein, 52 g fett, 69 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Grönsaksfond 180ml Touch of Taste
4 Kokosmjölk 250ml Santa Maria