Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Topping | ||
30 g | Hasselnötter | |
0,25 st | Rosmarin - färsk | |
0,5 tsk | Honung | |
Paj | ||
200 g | Getost, Chevre | |
1 tsk | Rosmarin - färsk | |
3 st | Ägg | |
500 g | Rödbetor - Förkokta | |
1 st | Gul lök | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 tsk | Salt | |
230 g | Smördeg, (1 st) | |
1 tsk | Honung | |
2 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Smör |
Värm ugnen till 200 grader.
Tryck ut pajdegen i en springform.
Skala och finhacka lök och fräs mjuk i smör.
Skiva rödbetor och getost. Finhacka rosmarin.
Vispa ihop ägg, crème fraiche, salt, peppar, honung och rosmarin.
Varva rödbetor, lökfräs och getost i pajformen. Häll över äggstanningen och grädda i ca 40 min.
Rosta hasselnötterna i en torr panna och grovhacka dem lite lätt.
Ta ut pajen ur formen och lägg upp på ett fat. Ringla över lite extra honung och dekorera med hasselnötter och rosmarinkvistar. Servera gärna med en sallad vid sidan av.
Bild:
Nurlan Emir
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla