Krämig laxpasta med lime
Mari Bergman

Krämig laxpasta med lime

20 minEnkelt
275,20 kr
4 portioner33,82 kr per portion
Snabblagad laxpasta med smak av lime som endast lagas på fem huvudingredienser. Perfekt vardagsmiddag! Tips! Tina gärna laxfilén i kylen över natten. Det här receptet ingår i Mathems koncept - recept med fem huvudingredienser. Se alla våra recept för "köp hem fem" här.

Köp hem
400 gPenne
500 gLaxfilé Fryst
1 stGurka
2 dlCreme Fraiche Franska Örter
1 stLime
Från ditt skafferi
2 tskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 tskHonung Flytande
0,5 mskFiskbuljong
Instruktioner
1

Koka pastan i saltat vatten enligt anvisningar på förpackningen.

2

Tärna laxfiléerna.

3

Sjud upp creme fraiche med örter, fiskbuljong och honung på låg värme i en vid kastrull. Tillsätt 1 dl kokande pastavatten i såsen när det återstår 2 min av pastans koktid.

4

Tillsätt laxtärningarna i såsen och låt laxen sjuda i ca 2-3 min.

5

Sila av pastavattnet och tillsätt pastan i laxsåsen. Blanda om försiktigt och riv över limeskal och pressa i limesaft. Smaka av med salt och peppar.

6

Hyvla långa skivor av gurkan med hjälp av en potatisskalare. Lägg upp gurkskivorna på ett fat och. Ringla över olja och tillsätt en nypa salt.

7

Servera laxpastan med gurkan.

Bild:

Nurlan Emir