Grekiska vegobiffar i tomatsås med fetaostsmul
Mari Bergman

Grekiska vegobiffar i tomatsås med fetaostsmul

50 minEnkelt
372,50 kr
4 portioner51,19 kr per portion
Smakrika biffar på sojafärs som får puttra i en mustig tomatsås och serveras med rostade rotfrukter och fräsch sallad. Ljuvligt gott både till vardag och helg. Tips! Använd en tinad formbar sojafärs när du ska göra biffarna.

Tomatsås
100 gSoltorkade Tomater
1 krmSalt Fint
0,5 dlVatten
0,5 stBasilika - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
400 gPastasås Basilika
1 mskTomatpuré
100 gFetaost
1 tskHonung Flytande
1 tskGrönsaksbuljong
1 tskBalsamvinäger
Biffar
1 tskTimjan - torkad
1 tskBasilika - torkad
600 gSojafärs
1 mskOlivolja
1 tskSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskPaprikakrydda
Rostade rotfrukter
2 mskOlivolja
0,5 tskSalt Fint
400 gMorötter
1 stBakplåtspapper
600 gPotatis
Tillbehör
200 gTomater
65 gSalladsmix
1 mskVit balsamvinäger
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 200 grader.

2

Rostade rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär i klyftor. Lägg rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt olja och salt efter smak. Rosta i ugnen i ca 40 min.

3

Biffar: Lägg den tinade färsen i en bunke. Tillsätt finriven vitlök, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar med vattensköljda händer.

4

Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min per sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft över biffarna på en tallrik och sänk värmen i pannan.

5

Tomatsås: Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt pastasås, vatten, soltorkade tomater, balsamvinäger, tomatpuré, buljong och honung i pannan som biffarna stektes i. Låt såsen puttra i 5 min och smaka av med lite salt och peppar. Lägg ner biffarna i såsen och låt de sjuda i ca 5 min. Toppa med finhackad basilika och smula över fetaost.

6

Sallad: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Skölj och tärna tomaterna och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger. Servera biffarna i tomatsås med rostade rotfrukter och sallad.

Näringsvärde: 717 kcal, 36 g protein, 34 g fett, 55 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir