Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tomatsås | ||
100 g | Soltorkade Tomater | |
1 krm | Salt Fint | |
0,5 dl | Vatten | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Pastasås Basilika | |
1 msk | Tomatpuré | |
100 g | Fetaost | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 tsk | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Balsamvinäger | |
Biffar | ||
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 tsk | Basilika - torkad | |
600 g | Sojafärs | |
1 msk | Olivolja | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
Rostade rotfrukter | ||
2 msk | Olivolja | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
400 g | Morötter | |
1 st | Bakplåtspapper | |
600 g | Potatis | |
Tillbehör | ||
200 g | Tomater | |
65 g | Salladsmix | |
1 msk | Vit balsamvinäger | |
1 msk | Olivolja |
Värm ugnen till 200 grader.
Rostade rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär i klyftor. Lägg rotfrukterna på en plåt med bakplåtspapper och tillsätt olja och salt efter smak. Rosta i ugnen i ca 40 min.
Biffar: Lägg den tinade färsen i en bunke. Tillsätt finriven vitlök, paprikapulver, timjan, basilika, salt och peppar. Blanda om ordentligt och forma 8 biffar med vattensköljda händer.
Hetta upp olja i en stekpanna och bryn biffarna på medelhög värme i ca 2-3 min per sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Lyft över biffarna på en tallrik och sänk värmen i pannan.
Tomatsås: Finhacka de soltorkade tomaterna. Tillsätt pastasås, vatten, soltorkade tomater, balsamvinäger, tomatpuré, buljong och honung i pannan som biffarna stektes i. Låt såsen puttra i 5 min och smaka av med lite salt och peppar. Lägg ner biffarna i såsen och låt de sjuda i ca 5 min. Toppa med finhackad basilika och smula över fetaost.
Sallad: Skölj salladen och lägg upp i en skål. Skölj och tärna tomaterna och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger. Servera biffarna i tomatsås med rostade rotfrukter och sallad.
Näringsvärde: 717 kcal, 36 g protein, 34 g fett, 55 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Bakplåtspapper 24-p Eldorado