Gå vidare till huvudinnehåll
Jennie Walldéns Thai fish Cakes
Jennie Walldéns

Jennie Walldéns Thai fish Cakes

30 minEnkelt
352,65 kr
4 portioner 42,90 kr per portion
Jennies underbara fish Cakes med sötsyrlig sås har fantastiska smaker som gifter sig perfekt med varandra. Serveras med ris.

Fish Cakes
0,5 stKoriander - färsk
2 mskRapsolja
1 krmSalt
0,5 stChilipeppar Röd
2 tskLimeblad
1 mskFisksås - Asiatisk
5 stSparris Färsk
600 gTorskfilé
1,5 mskRöd Currypasta
2 stÄgg
Dippsås
0,5 dlVitvinsvinäger
0,2 stGurka
0,5 mskFisksås - Asiatisk
0,5 stChilipeppar Röd
0,5 stVanliga morötter
1 dlStrösocker
Tillbehör
3 dlBasmatiris
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Dippsås: Skala och skär morot och gurka i tändstickstjocka stavar. Kärna ur och finhacka chili. Koka upp vinäger och socker tills allt socker har löst upp sig. Tillsätt fisksås, morötter, gurka och chili och ställ åt sidan.

3

Fish Cakes: Skär fisken i mindre bitar och lägg i matberedare. Separera äggvitorna från gulorna. Tillsätt äggvitor, limeblad, currypasta och fisksås. Kör till en ganska slät blandning.

4

Kärna ur och finhacka chili, skiva sparris tunt och hacka koriander. Tillsätt chili, sparris och koriander och rör samman till en tjock smet.

5

Forma smeten till köttbullsstora, något platta biffar.

6

Täck en stekpanna med cirka 1 cm olja i botten. Stek fish cakesen i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått vacker gyllene färg och är frasiga.

Servera nyfriterade fish cakes med dippsåsen och ris.

Näringsvärde: Kcal:

575

Fett: 20 g. Protein: 45 g. Kolhydrater: 50 g.

Bild:

Daniel Ohlsson