Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tahini- och citrongrönsaker | ||
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
60 g | Salladslök | |
6 dl | Vatten | |
0,5 st | Bladpersilja - färsk | |
3 msk | Grönsaksbuljong | |
1 tsk | Salt Fint | |
1 st | Granatäpple | |
3 dl | Basmatiris | |
0,5 st | Citron | |
1 msk | Olivolja | |
380 g | Kikärtor Kokta | |
500 g | Morötter | |
2 msk | Honung Flytande | |
380 g | Vita Bönor Stora | |
1 dl | Sesampasta | |
Tillbehör | ||
65 g | Salladsmix |
Värm ugnen till 175 grader.
Tahini- och citrongrönsaker: Blanda tahini, honung, riven vitlök, rivet citronskal, citronsaft, olja och salt i en stor skål.
Skala och skär morötterna i sneda bitar på längden, ca 5 cm långa. Sila av kikärtor och bönor och spola i kallt vatten.
Lägg ner morötter, kikärtor och bönor i tahinimarinaden och blanda om.
Koka upp vatten och grönsaksbuljong.
Ta fram en ugnsfast form och fördela okokt ris i botten av formen. Fördela morötter, kikärtor och bönor över riset och häll över den varma buljongen. Ringla över olja och lägg en citronhalva med snittyta uppåt i formen. Sätt in i ugnen i ca 35 min.
Strimla salladslöken, pilla ur granatäppelkärnorna och grovhacka persiljan. Lägg åt sidan till servering.
Toppa tahini- och citrongrönsakerna med salladslök, granatäppelkärnor och persilja. Pressa över saft från den ugnsrostade citronen. Servera med sallad vid sidan av.
Näringsvärde: 778 kcal, 20 g protein, 30 g fett, 98 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Bladpersilja Kruka EKO Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel