Tahini- och citrongrönsaker allt i ett
Mari Bergman

Tahini- och citrongrönsaker allt i ett

45 minEnkelt
263,50 kr
4 portioner32,78 kr per portion
Lättlagat vegetariskt recept där grönsaker, bönor och ris tillagas i en och samma form, vilket ger maximalt med smak och minimalt med disk.

Tahini- och citrongrönsaker
2 klyftaVitlök Vanlig
60 gSalladslök
6 dlVatten
0,5 stBladpersilja - färsk
3 mskGrönsaksbuljong
1 tskSalt Fint
1 stGranatäpple
3 dlBasmatiris
0,5 stCitron
1 mskOlivolja
380 gKikärtor Kokta
500 gMorötter
2 mskHonung Flytande
380 gVita Bönor Stora
1 dlSesampasta
Tillbehör
65 gSalladsmix
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Tahini- och citrongrönsaker: Blanda tahini, honung, riven vitlök, rivet citronskal, citronsaft, olja och salt i en stor skål.

3

Skala och skär morötterna i sneda bitar på längden, ca 5 cm långa. Sila av kikärtor och bönor och spola i kallt vatten.

4

Lägg ner morötter, kikärtor och bönor i tahinimarinaden och blanda om.

5

Koka upp vatten och grönsaksbuljong.

6

Ta fram en ugnsfast form och fördela okokt ris i botten av formen. Fördela morötter, kikärtor och bönor över riset och häll över den varma buljongen. Ringla över olja och lägg en citronhalva med snittyta uppåt i formen. Sätt in i ugnen i ca 35 min.

7

Strimla salladslöken, pilla ur granatäppelkärnorna och grovhacka persiljan. Lägg åt sidan till servering.

8

Toppa tahini- och citrongrönsakerna med salladslök, granatäppelkärnor och persilja. Pressa över saft från den ugnsrostade citronen. Servera med sallad vid sidan av.

Näringsvärde: 778 kcal, 20 g protein, 30 g fett, 98 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir