Gå vidare till huvudinnehåll
Citronfromage
Mathem

Citronfromage

3 tMedel
225,10 kr
10 portioner 10,19 kr per portion
Den friska klassikern citronfromage gör alltid succé. Det blir många bunkar att diska, men du kan alltid förbereda fromagen i förväg och kyla, så det är den perfekta efterrätten för många!

4 stGelatinblad
3 dlVispgrädde
300 gCitron, (2 st)
2 stÄgg
1,5 dlStrösocker
Topping
2 stPassionsfrukt
125 gHallon Färska
0,5 stMynta - färsk
125 gBlåbär
Instruktioner
1

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.

2

Skölj citronerna noga, torka och riv av det gula skalet. Lägg skalet i en bunke tillsammans med pressad saft från båda citronerna.

3

Dela äggen i vitor och gulor. Vispa äggvitorna till ett fast skum.

4

Vispa grädden.

5

Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.

6

Tillsätt citronskal- och saft i äggulevispet.

7

Krama ur gelatinbladen och lägg dem i en kastrull. Smält dem försiktigt på låg värme och häll sedan gelatinet i ägg- och sockerblandningen under ständig vispning. Det är viktigt att det inte bildas klumpar!

8

Vänd ner grädden försiktigt, och sist äggvitan med en slickepott.

9

Fördela smeten i 10 glas, plasta in och ställ in i kylen i minst 2 timmar.

10

Toppa med passionsfrukt, bär och mynta vid servering.

Bild:

Linnea Swärd