Gå vidare till huvudinnehåll
Stekt lax med klyftpotatis och majspuré
Mari Bergman

Stekt lax med klyftpotatis och majspuré

45 minEnkelt
316,65 kr
4 portioner 45,22 kr per portion
Majspuré är ett riktigt gott och enkelt tillbehör. Testa att blanda i riven ost, det blir så krämigt och gott! Passar perfekt till den stekta laxen.

Lax
3 krmSalt
0,5 mskSmör
1 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
500 gLaxfilé
Tillbehör
125 gKörsbärstomater
0,5 stGurka
Potatis
800 gPotatis Fast
1 tskSalt
1 mskOlivolja
Majspuré
50 gRiven Ost
1 krmSvartpeppar Malen
0,3 stCitron
300 gMajskorn
1 mskSmör
1 krmSalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Potatis: Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg klyftorna på en plåt och ringla över olja. Salta efter smak och rosta i ugnen ca 30 min.

3

Majspuré: Tina majsen i en kastrull med vatten. Sila av vattnet och tillsätt ost och smör till majsen. Mixa till en slät puré med hjälp av en stavmixer. Smaka av med lite citronsaft samt salt och peppar.

4

Lax: Salta och peppra laxfiléerna efter smak. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek laxbitarna ca 3 min på varje sida så att de får en fin gyllenbrun stekyta.

5

Tillbehör: Skölj och halvera tomaterna och skölj och skär gurkan i stavar.

Servera laxen med klyftpotatis, majspuré och grönsaker.

Foto & styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 629 kcal, 33 g protein, 33 g fett, 49 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell