Gå vidare till huvudinnehåll
Rostad blomkål med citron- och mandelsmör
Mia Troberg

Rostad blomkål med citron- och mandelsmör

45 minEnkelt
222,45 kr
4 portioner12,38 kr per portion
Julig bufférätt som även passar som tillbehör till kyckling.

3 mskOlivolja
450 gBlomkål Färsk, (1 st)
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
Dressing
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 tskHonung Flytande
1,5 mskCitron
2 mskÖvrigt nötsmör
1 krmSalt Fint
3 mskVatten
0,75 dlSötmandel Naturell
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Dela blomkålen i buketter och lägg dem i en ugnsform. Ringla över olivolja och krydda med salt och peppar. Blanda runt med händerna och rosta i ca 30 minuter. Känn med en gaffel på stammen och ta ut när gaffeln går in men det är lite motstånd kvar.

2

Hacka och rosta mandeln. Häll på blomkålen. Blanda ihop dressingen och ringla över. Vänd runt och servera varm.

Näringsvärde:

Energi (kcal) 193,5

Protein (g) 3,8

Fett (g) 16,9

Kolhydrater (g) 5,6

Bild:

Linnea Swärd