Afrikansk kycklinggryta

Afrikansk kycklinggryta

1 tEnkelt
439,20 kr
4 portioner55,96 kr per portion
En kryddfest som ändå är mild i smaken. Mycket god!

1 tskCurry
4 dlKokosmjölk
4 stVitlök Vanlig
4 stGul lök
1 tskIngefära Malen
600 gKycklingfile
4 stÄgg
2 klyftaVitlök Färsk
1 stLångkornigt Ris
1 stFlingsalt
4 tskChilipulver
4 mskJordnötssmör
1 tskKardemumma Mald
6 stNejlikor
1 stMatolja
1 stSvartpeppar
1 tskKoriander - torkad
1 tskMuskot Malen
2 stVanliga morötter
2 stRöd Paprika
Instruktioner
1

DAGENS RECEPT 15-11-01

AFRIKANSK KYCKLINGGRYTA

En kryddfest som ändå är mild i smaken. Mycket god!

4 personer

600 g kycklingfilé 4 gula lökar 2 röda paprikor 2 vitlöksklyftor 4 morötter 2 tsk chilipulver 4 dl kokosmjölk 4 msk koncentrerad apelsinjuice 1 grönsaksbuljongtärning 4 msk jordnötssmör med bitar 4 hårdkokta ägg salt, peppar olja att bryna i

Kryddblandning: ½ tsk koriander ½ tsk curry 1/4 tsk kardemumma 3/4 tsk ingefära 3/4 tsk kryddnejlikor, ca 6 st 1/4 tsk riven muskot

Strimla kyckling, lök och paprika. Skala och finhacka vitlöken. Skala och skiva morötterna. Fräs kyckling, lök, paprika, morötter och kryddblandning i en kastrull tills det får fin färg. Tillsätt resterande ingredienser utom jordnötssmör och ägg. Häll i ca 8 dl vatten och koka utan lock 30 - 40 minuter. Tillsätt jordnötssmöret. Hacka de hårdkokta äggen och fördela överst. Smaka av med salt, peppar, ev litet koncentrerad apelsinjuice och jordnötssmör.

Servera med ris och bröd.