Gå vidare till huvudinnehåll
Grillad biffsallad med lime- och ingefärsdressing
Mari Bergman

Grillad biffsallad med lime- och ingefärsdressing

45 minEnkelt
438,95 kr
4 portioner70,80 kr per portion
Asiatisk sallad med chili, färska örter och ingefära tillsammans med grillad biff passar perfekt en varm sommardag. Biffen går utmärkt att även grilla i en grillpanna på spisen.

Biffsallad
2 stRödlök
1 stGurka
50 gBöngroddar
0,5 stMynta - färsk
0,5 stKoriander - färsk
600 gRyggbiff
2 stKrispsallat
100 gJordnötter Rostade/Saltade
4 krmSvartpeppar
1 stChilipeppar Röd
4 krmSalt Fint
Dressing
1 klyftaVitlök Vanlig
2 tskHonung Flytande
0,5 stKoriander - färsk
1 mskJapansk soja
2 mskFisksås - Asiatisk
1 stLime
1 mskFärsk ingefära
2 mskRapsolja
0,5 stMynta - färsk
Instruktioner
1

Tänd grillen i lagom tid och läs gärna igenom hela beskrivningen innan du börjar laga din grillmiddag.

2

Biffsallad: Krydda köttet med salt och peppar på båda sidor.

3

Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär chilin i tunna skivor och skiva gurkan. Strimla salladen och grovhacka mynta och koriander. Skölj groddarna. Blanda samman alla ingredienser utom jordnötterna i en skål.

4

Dressing: Skala och riv ingefära och vitlök. Dra loss myntablad och korianderblad. Mixa samman ingefära, vitlök, mynta, koriander, soja, fisksås, honung, rapsolja, rivet limeskal och limesaft med hjälp av en stavmixer till en slät dressing.

5

Tillsätt dressingen till salladen men spara 2 msk till serveringen.

6

Biffsallad: Grilla köttet på utegrillen i ca 1-2 min/sida. Låt köttet vila i 5 min innan du skär det i skivor.

7

Lägg upp salladen på ett fat och fördela det grillade köttet bredvid.

8

Ringla över resten av dressingen på köttet och toppa med grovhackade jordnötter. Ät och njut!