Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
4 dl | Bulgur | |
1 st | Apelsin | |
Gryta | ||
1,5 tsk | Kanel | |
2,5 tsk | Paprikakrydda | |
250 g | Vanliga morötter | |
150 g | Aprikoser Torkade | |
4 krm | Svartpeppar Malen | |
1 msk | Olivolja | |
2,5 tsk | Spiskummin | |
4 msk | Tomatpuré | |
2 st | Gul lök | |
1,5 tsk | Strösocker | |
0,5 tsk | Salt Fint | |
5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
5 dl | Vatten | |
800 g | Högrev | |
1 msk | Smör | |
1,5 tsk | Ingefära Malen | |
2 st | Köttbuljong |
Gryta: Putsa köttet fritt från fett och senor och skär i grytbitar. Skala och grovhacka löken och vitlöksklyftorna. Skala och skär morötterna i tunna slantar.
Blanda ihop socker, spiskummin, paprikapulver, kanel, ingefära, svartpeppar och salt i en liten skål.
Hetta upp en stor kastrull eller gryta med lite olja och smör. Bryn köttet väl. Tillsätt lök, vitlök och kryddblandningen och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpuré, vatten och fond/ buljong. Blanda runt och lägg på ett lock. Låt grytan stå och småputtra i ca 2 timmar för bästa resultat. Rör om lite då och då.
Efter 1 tim lägger du i aprikoserna i grytan.
När det återstår ca 20 min av koktiden så lägger du i morotsslantarna i grytan.
Tillbehör: Koka bulgur eller couscous enligt anvisning på paketet. Skär bort skalet på apelsinen och skär ut fina klyftor. Pressa över saften som finns kvar i apelsinen i grytan. Smaka av med ev mer salt.
Servera grytan tillsammans med bulgur eller couscous toppat med apelsinklyftor.
Näringsvärde: 645 KCAL 40 G PROTEIN 23 G FETT 68 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Apelsin i Nät "Navelinas" 1kg klass1
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Olivolja Extra Virgin Delicato 750ml Monini
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla