Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kolja | ||
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Olivolja | |
600 g | Koljafile | |
1 krm | Salt | |
1 st | Rödlök | |
Tillbehör | ||
1 krm | Salt | |
0,5 st | Blomkål | |
500 g | Potatis Fast | |
Sås | ||
25 g | Smör | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
1 msk | Hummerfond Buljong | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Citron | |
1 krm | Salt |
Tina koljan om du köpt fryst fisk.
Värm ugnen till 175 grader.
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten i ca 20 min. Dela blomkålen i buketter och koka med potatisen de sista 3-5 min.
Kolja: Skala löken och dela i klyftor. Lägg klyftorna i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och rosta i ugnen i ca 7 min.
Sås: Smält smöret i en kastrull på medelhög värme. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 min börjar smöret färgas gyllenbrunt. Tillsätt då grädde och fond. Låt såsen sjuda på svag värme i ca 10 min.
Skölj och finhacka persilja. Skölj och riv skalet från citronen. Blanda i en liten skål och ställ åt sidan.
Kolja: Ta ut löken ur ugnen och lägg fiskfiléerna i formen bland löken. Krydda fisken med salt och peppar efter smak och klicka över smör. Sätt in i ugnen i ca 10 min.
Sås: Tillsätt persilja och citronskal i såsen och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
Ta ut fisken ur ugnen och häll över såsen. Servera tillsammans med kokt potatis och blomkålsbuketter.
Styling: Carina Hejde
Näringsvärde: 537 kcal, 29 g protein, 34 g fett, 28 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
2 Koljafilé MSC Fryst 450g Feldts
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt