Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pasta | ||
200 g | Brysselkål Fryst | |
1 st | Citron | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
400 g | Penne | |
200 g | Gröna Ärtor Frysta | |
1 tsk | Honung Flytande | |
1 st | Dill - färsk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
Lax | ||
1 msk | Olivolja, Extra Virgin | |
400 g | Färsk laxfilé | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen |
Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.
Ta bort det översta skalet på brysselkålen och dela dem på mitten.
Lax: Ta bort skinnet från laxfilén och skär den i 4 portionsbitar. Salta och peppra varje filé efter smak.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen på medelhög värme ca 2 min på båda sidor så att den får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen ordentligt och låt laxen bli klar i pannan.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt brysselkålen när det återstår ca 3 min av koktiden.
Blanda creme fraiche med skal från 1 citron och saft från ½ citron, finhackad dill samt honung i en skål.
Sila av pastan och brysselkålen och häll sedan tillbaka i kastrullen. Tillsätt creme fraicheröran och ärtorna och låt alltsammans koka ihop 1 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera pastan med den stekta laxen.
Foto & Styling: Sanna Livijn Wexell Rekvisita (glas): Oscar & Clothilde
Näringsvärde: 690 kcal, 37 g protein, 32 g fett, 60 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Pasta Penne Rigate 500g Garant
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt