Gå vidare till huvudinnehåll
Hongkongfilé

Hongkongfilé

30 minEnkelt
208,25 kr
4 portioner19,33 kr per portion
Hongkongfilé

2 tskMajsstärkelse
1 stPurjolök
1 stRöd Paprika
1 stVanliga morötter
2 mskKinesisk soja
1,5 mskKycklingfond
1 mskOlivolja
4 stKycklingfile
1 mskSweet Chili
1 mskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Strimla köttet.

2

Blanda samman soja och riven färsk ingefära (el. 2 tsk torkad). Tillsätt köttet och låt det vila i 10 min.

3

Strimla purjolöken fint. Skär moroten i tunna stavar. Finfördela paprikan.

4

Hetta upp olja i en stekgryta. Bryn köttet. Rör ned grönsakerna och bryn dem lätt.

5

Rör ned kycklingfond och chilisås. Hetta upp.

6

Red ev av med majsenamjöl utrört i lite vatten. Servera råris och bröd till.