Prinsessans laxbiffar med dipp och gurksallad
Mari Bergman

Prinsessans laxbiffar med dipp och gurksallad

30 minEnkelt
445,65 kr
4 portioner50,76 kr per portion
Smakrika fiskbiffar med en slät limesås.

Dipp
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stLime
1 krmSalt Fint
Tillbehör
1 stBroccoli Färsk
2 mskOlivolja
3 dlJasminris
2 krmSalt Fint
0,5 stCitron
1 krmSvartpeppar Malen
0,5 stGurka
Biffar
1 tskSalt Fint
200 gFrysta räkor
2 mskOlivolja
2 krmSvartpeppar Malen
2 krmChiliflakes
1 stÄgg
1 klyftaVitlök Vanlig
0,5 stLime
1 mskFärsk ingefära
2 mskMat & Bak Smör
400 gLaxfilé Fryst
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 175 grader. Koka ris enligt anvisning på paketet.

2

Biffar: Skär Laxfilén i mindre bitar och lägg tillsammans med räkor, ägg, chiliflakes, vitlök, ingefära, limesaft, salt och peppar i en matberedare. Mixa till en slät konsistens och forma små biffar av färsen.

3

Hetta upp en panna med olja och smör. Stek laxbiffarna på medelvärme så att de får fin färg. Lägg över dem i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 10 min. Torka ur pannan.

4

Tillbehör: Skölj och dela broccolihuvudet i små buketter och fräs dem i lite olja i pannan. Salta och peppra efter smak. Dela en sköljd gurka på mitten och sedan på längden. Gröp ur det vattniga med en sked och skär den i halvmånar. Blanda med broccolin i en skål och pressa över citronsaft.

5

Dipp: Blanda limesaft med crème fraiche och smaka av med salt och peppar.

Näringsvärde: Kcal: 793 Fett: 34 g Protein: 32 g Kolhydrater: 83 g

Bild:

Linnea Swärd