Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
150 g | Fetaost | |
70 g | Färsk bladspenat | |
40 g | Pistagenötter | |
4 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 tsk | Herbes de Provence | |
2 msk | Olivolja | |
600 g | Rödbetor Färsk |
Sätt ugnen på 200 grader. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Lägg i en ugnsform tillsammans med hela vitlöksklyftor med skalet kvar. Ringla över olivolja. Krydda med örtkrydda, salt och peppar. Rosta tills rödbetorna har mjuknat. Det tar ca 35-45 minuter beroende på storleken.
Ta ut och skala vitlöksklyftorna och mosa dem. Blanda ner mosade vitlöksklyftor, spenat, smulad fetaost och strö över hackade pistagenötter. Smaka av med salt och peppar.
Näringsinnehåll:
Energi (kcal) 304,3
Protein (g) 11,1
Fett (g) 20,8
Kolhydrater (g) 16,6
Bild:
Linnea Swärd
1 Fetaost Original 23% 150g Fontana
2 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria