Gå vidare till huvudinnehåll
Tagliatelle Alfredo med soltorkad tomat och fejkon
Mari Bergman

Tagliatelle Alfredo med soltorkad tomat och fejkon

30 minEnkelt
236,70 kr
4 portioner 38,12 kr per portion
Krämig och snabblagad vegetarisk pasta med fejkon. Fejkon är gjort på bl. a. sojaprotein och passar perfekt som ett vegetariskt alternativ till bacon i olika rätter. Mums!

50 gRiven Västerbottensost
2 klyftaVitlök Vanlig
1 krmSvartpeppar Malen
1 mskOlivolja
90 gVegetariskt bacon
1 krmSalt
300 gTagliatelle
140 gSoltorkade Tomater
3 dlVispgrädde
250 gSparris Färsk
0,5 stZucchini
Instruktioner
1

Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.

2

Strimla fejkonet och de soltorkade tomaterna. Skala och finhacka vitlöken och skölj och skär zucchinin i halvmånar. Dela och skär sparrisen i mindre bitar.

3

Koka pastan enligt anvisning på paketet.

4

Hetta upp en stekpanna med lite olja och fräs fejkonet tillsammans med vitlök, soltorkad tomat och zucchini. Stek i ca 2 min. Tillsätt grädde och låt det koka ihop 3-4 min. Lägg i sparrisen mot slutet.

5

Sila av pastavattnet och blanda pastan med fejkonsåsen. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar.

Lägg upp i djupa tallrikar och ät.

698 kcal, 23 g protein, 39 g fett, 60 g kolhydrater.

Bild:

Linnea Swärd