Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Salsa verde | ||
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Citron | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
35 g | Färsk bladspenat | |
1 tsk | Dijonsenap | |
700 g | Delikatesspotatis | |
0,5 dl | Olivolja | |
1 tsk | Salt | |
0,5 st | Dill - färsk | |
Primörer | ||
1 krm | Salt | |
0,5 tsk | Vit balsamvinäger | |
0,5 st | Rödlök | |
100 g | Rädisor | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
125 g | Sparris Färsk | |
Fisk | ||
1 msk | Smör | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
600 g | Torskrygg Fryst |
Sätt ugnen på 175 grader.
Salsa verde: Tvätta potatisen och koka i saltat vatten om du inte redan har färdigkokt.
Lägg spenat, dill, gräslök, skalad vitlök, olja, citronsaft, senap, salt och peppar i en matberedare och mixa till en dressing. Det går även bra att använda en stavmixer.
Fisk: Lägg fisken i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak. Klicka över lite smör på varje fiskbit och sätt in i ugnen ca 15-20 min.
Primörer: Skölj och dela rädisorna på mitten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär den sedan i 3 bitar. Skala och skiva rödlöken tunt.
Koka sparrisen ca 1 min och skölj den sedan kall för att avstanna kokprocessen. Blanda sparris, rädisor och rödlök i en skål och tillsätt olja, vit balsamvinäger och en nypa salt och peppar.
Salsa verde: Dela den kokta potatisen på mitten och blanda samman med salsa verden.
Servera den ugnsbakade torsken med salsa verdedressad potatis och primörer.
Näringsvärde: 412 kcal, 31 g protein, 16 g fett, 34 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Babyspenat EKO Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla