Gå vidare till huvudinnehåll
Tonfiskpasta med kronärtskockor
Mia Troberg

Tonfiskpasta med kronärtskockor

10 minEnkelt
344,60 kr
4 portioner43,87 kr per portion
Ett snabblagat recept på vardagspasta på 10 minuter.

200 gTonfisk i Olja
1 klyftaVitlök Vanlig
150 gCitron, (1 st)
200 gTonfisk i Vatten
300 gTagliatelle
1 mskDill - torkad
1 krmSvartpeppar Malen
0,75 dlGröna oliver
1 krmSalt Fint
0,75 dlParmesanost
1 dlKronärtskockshjärtan
1 mskOlivolja
1 stRödlök
Instruktioner
1

Häll av vattnet från tonfisken. Skiva löken tunt. Tvätta citronen och riv skalet och pressa ur saften.

2

Blanda citronsaft, dill, olivolja, tonfisk, oliver, vitlök, kronärtskockshjärtan och rödlök. Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Rör ihop tonfiskblandningen med den nykokta pastan. Smaka av med salt och peppar och strö över riven parmesan.

Näringsinnehåll: Energi (kcal) 580,9

Protein (g) 38,3

Fett (g) 20,2

Kolhydrater (g) 59,2

Bild:

Linnea Swärd