Grillad fläskkarré med brynt smör och rostad färskpotatis
Mari Bergman

Grillad fläskkarré med brynt smör och rostad färskpotatis

30 minEnkelt
298,80 kr
4 portioner39,51 kr per portion
Grillad fläskkarré, färskpotatis och rädisor. Det kan inte bli mer somrigt. Dessutom toppas det med ett vispat brynt smör som är helt fantastiskt. Så gott! (Tastelines Barnkasse v37 2016)

Vispat brynt smör
125 gMat & Bak Smör
Fläskkarré
700 gFläskkarré
3 mskOlivolja
1 mskBalsamvinäger
1 mskHonung Flytande
3 krmSvartpeppar Malen
2 mskJapansk soja
1 mskMat & Bak Smör
1 krmSalt Fint
Färskpotatissallad
500 gDelikatesspotatis
100 gRädisor
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
250 gSparris Färsk
0,5 stBasilika - färsk
0,5 stRomansallat
1 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Vispat brynt smör: Smält smöret i en kastrull eller stekpanna. Låt smöret bubbla upp ordentligt. Sväng runt kastrullen/stekpannan några gånger så att värmen fördelas jämnt. Efter 1-2 minuter börjar smöret färgas gyllenbrunt. Dra kastrullen åt sidan när smöret blir stilla och doftar nötaktigt. Var försiktig så att smöret inte bränns vid. Häll över smöret i en skål och sätt in i kylen ca 1 timme tills smöret har stelnat.

3

Fläskkarré: Blanda ihop olja, soja, balsamvinäger och honung i en stor skål. Skär köttet i skivor och lägg ner i marinaden. Låt dem marineras så länge du har tid.

4

Färskpotatissallad: Skölj och dela potatisen på mitten och lägg i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och tillsätt olja. Sätt in i ugnen ca 25 min tills potatisen har fått fin gyllenbrun färg.

5

Skölj och dela rädisorna på mitten. Skär bort det träiga längst ner på sparrisen och skär dem sedan i 3 bitar. Skölj och grovhacka basilikan. Ta ut den rostade potatisen och tillsätt rädisor, sparris, basilika och en till skvätt olja. Blanda om och sätt in i ugnen 5 min. Skölj och skär salladen i grova strimlor och tillsätt till de rostade grönsakerna vid servering.

6

Fläskkarré: Ta upp köttet ur marinaden och salta och peppra köttet på båda sidor. Stek köttet i en varm panna på båda sidor ca 4-5 min eller grilla på utegrillen.

7

Vispat brynt smör: Ta ut smöret ur kylen och vispa det med en elvisp så att det blir lite luftigt.

Servera den grillade fläskkarrén med rostad färskpotatissallad och vispat brynt smör.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 750 kcal, 32 g protein, 58 g fett, 23 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell