Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 dl | Långkornigt Ris | |
Het chorizogryta | ||
125 g | Körsbärstomater | |
1 msk | Olivolja | |
0,5 msk | Kinesisk soja | |
1 tsk | Honung | |
1 dl | Vispgrädde | |
2 dl | Vatten | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
2 st | Paprika | |
2 dl | Creme Fraiche Paprika & Chili | |
600 g | Chorizo | |
1 st | Gul lök | |
2 msk | Tomatpuré | |
0,5 tsk | Timjan - torkad | |
0,75 tsk | Salt |
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Chorizogryta: Skala och finhacka löken. Skär korven i skivor och skölj och skär paprikorna i mindre bitar. Skölj och halvera cocktailtomaterna.
Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs lök, paprika och korv ca 2 minuter. Tillsätt timjan, basilika, tomatpuré, soja och honung och fräs runt 30 sekunder under omrörning. Tillsätt creme fraiche, grädde, vatten och salt. Blanda om och låt grytan sjuda i 10 minuter. Smaka av och krydda ev lite mer.
Servera chorizogrytan tillsammans med ris.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge
1 Blomsterhonung 500g Lune De Miel
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt