Gå vidare till huvudinnehåll
Het chorizogryta med paprika
Mari Bergman

Het chorizogryta med paprika

30 minEnkelt
190,65 kr
4 portioner31,70 kr per portion
En snabblagad vardagsrätt som får det att hetta till i munnen. Grytor är perfekta att ha med i matlådan då de ofta blir bättre av att stå och gotta till sig. Smaklig måltid!

Tillbehör
3 dlLångkornigt Ris
Het chorizogryta
125 gKörsbärstomater
1 mskOlivolja
0,5 mskKinesisk soja
1 tskHonung
1 dlVispgrädde
2 dlVatten
0,5 tskBasilika - torkad
2 stPaprika
2 dlCreme Fraiche Paprika & Chili
600 gChorizo
1 stGul lök
2 mskTomatpuré
0,5 tskTimjan - torkad
0,75 tskSalt Fint
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

2

Chorizogryta: Skala och finhacka löken. Skär korven i skivor och skölj och skär paprikorna i mindre bitar. Skölj och halvera cocktailtomaterna.

3

Hetta upp oljan i en kastrull eller gryta och fräs lök och korv ca 2 minuter. Tillsätt timjan, basilika, tomatpuré, soja och honung och fräs runt 30 sekunder under omrörning. Tillsätt creme fraiche, grädde, vatten och salt. Blanda om och låt grytan sjuda i 10 minuter. Smaka av och krydda ev lite mer.

Servera chorizogrytan tillsammans med ris.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Bild:

Sanna Livijn Wexell